Kwartieren

De site draait om de kwartierstaat van mijn kinderen, Gino en Anna. Het eerste deel van de kwartierstaat vind je alleen hier; van alle levende personen is verder niets op de site te vinden. Dat eerste stuk, tot en met de grootouders van mijn vrouw en mijzelf, staat hieronder. Via de laatste generatie kun je doorklikken naar de bijzonderheden van die persoon:

Westein.

De naam Westein (voor wat ons betreft) beweegt zich vooral in Zuid Holland nadat ze uit België zijn gevlucht. Leiden, het Westland en de laatste eeuwen vooral Maassluis. De kwartierstaat begint bij mijn grootvader, Leendert Westein. Samen met Aaltje Wezemer krijg hij 10 kinderen waarvan er 9 volwassen werden. In 1944 werd namelijk Arie geboren die helaas maar enkele maanden oud werd en overleed in Rotterdam.

Wezemer.

De Wezemer voorouders komen al eeuwen voor aan de andere kant van de Waterweg, rond Oostvoorne. Pieter Wezemer verhuist naar Maassluis waar zijn dochter, Aaltje, Leendert Westein ontmoet en met hem trouwt. Zij worden in 1940 de ouders van mijn vader, Jan.

van der Sluis.

De naam van der Sluis heeft zijn roots nog verder zuidwaarts. De afgelopen paar eeuwen bewegen zij zich tussen Ouddorp en

Rijnbrand.

de Graaf.

van Dam.

Roodkerk.

Goverts.

Meer informatie